Începând cu data de 12 aprilie, ora 12.00, pe esplanada Casei de Cultură din Oltenița, va avea loc expoziția de benzi desenate realizate de 18 elevi ai Colegiului Național „Neagoe Basarab” din oraș, în cadrul proiectului „Endless Present |Limited Future“, derulat de Asociația Volum Art.
Poveștile ilustrate create de liceenii din Oltenița imaginează perspectiva unei lumi mai bune, dezvoltată sustenabil, fără plastic, ca soluție la criza ecologică actuală. Sub îndrumarea trainerilor, adolescenții de la Colegiul Național „Neagoe Basarab” s-au antrenat în tainele dezvoltării benzilor desenate (trainer Alin Ivan), ilustrației (trainer Aneli Munteanu) și ale scrierii creative (trainer Iulia Rugină) pe parcursul a șase ateliere derulate în cadrul proiectului, timp de trei săptămâni, în perioada 27 noiembrie – 12 decembrie 2021.
Proiectul „Endless Present |Limited Future“, dezvoltat de Asociația Volum Art și finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, și-a propus să promoveze arta vizuală ca mijloc de comunicare și să contribuie la dezvoltarea de abilități noi, creative, în rândul copiilor și adolescenților. Proiectul are totodată o componentă de educație ecologică, stimulând copiii să caute soluții pentru combaterea poluării cu plastic, una dintre cele mai serioase amenințări la adresa mediului și climei.
„Entuziasmul și implicarea copiilor pentru a-și transpune în imagini și cuvinte ideile despre cum ar trebui să arate o lume mai bună, fără poluare și cu acțiuni întreprinse în mod responsabil, au fost vizibile pe tot parcursul atelierelor. Mă bucur nespus că acum au ocazia să împărtășească cu publicul larg rezultatul muncii lor și că noi vom putea aprecia creațiile lor, încurajându-i astfel să se dezvolte în continuare în domeniul artei și al responsabilității față de mediu”, a declarat doamna profesoară Elena Dobra, coordonatoarea din cadrul Colegiului Național „Neagoe Basarab”.
Cu prilejul vernisajului, părinții, profesorii, cetățenii orașului și reprezentanții autorității locale sunt invitați să aprecieze lucrările copiilor participanți și să și să se lase inspirați de soluțiile lor creative pentru combaterea poluării cu plastic și, de ce nu, să implementeze politici și soluții concrete în această direcție.